2023 Հուն 04, Չորեքշաբթի
Ալերգիկ և գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապող կերակրող մայրերի սննդակարգը
Ցանկալի է սահմանափակել մթերքները, որոնք պարունակում են մեծ քանակի.
Սննդային անընկալության զարգացման ռիսկի խմբում գտնվող երեխայի կերակրող մայրերի սննդակարգը.
Նախաճաշ - հնդկացորենի շիլա կարագով՝ 130/10 գր., կաթնաշոռ – 50 գր., ցորենի հաց կարագով և պանրով՝ 30/10-20 գր.
Երկրորդ նախաճաշ - եփած կանաչ խնձոր՝ 200 գր.
Ճաշ – եփած բազուկի աղցան բուսայուղով՝ 120/15 գր., ծաղկակաղամբի ապուր՝ 300 գր., դդմիկ մսով և բրնձով լցոնած՝ 325 գր, չրի կոմպոտ՝ 200 գր., տարեկանի հաց՝ 40 գր.
Հետճաշիկ –մածուն՝ 200 գր., պաստիլա՝ 30 գր
Ընթրիք – շոգեխաշած բանջարեղեն /կաղամբ, կանաչ լոբի, գազար/՝ 180 գր., երշիկ բժշկական՝ 50 գր., ցորենի հաց կաթով՝ 30/10 գր., թեյ՝ 10 գր.:
Գիշերը – մածուն՝ 200 գր.
Ինչպիսի՞ն պետք է լինի կերակրող մոր սննդակարգը, որպեսզի կոլիկա չառաջանա երեխայի մոտ
Կերակրող մոր սննդակարգում պետք է բացառվեն գազ առաջացնող և երեխայի մոտ կոլիկաների պատճառ հանդիսացող մթերքները.
Կոլիկայի առաջացմանը նպաստում են՝ ճարպոտ խոզի միսը, մայոնեզով աղցանները, տապակած կերակուրները, թթու դրած, մարինացված բանջարեղենը, արգանակները, համեմունքները:
Գազ առաջացնող մթերքներ են՝ վարունգը, կաղամբը, խաղողը, լոբազգիները, եգիպտացորենը, թարմ խմորիչով պատրաստված հացը, կվասը, թխվածքները:
Մենք փնտրում ենք պատասխանատու և փորձառու մասնագետ, ով կղեկավարի բուժքույրական թիմը և կապահովի որակյալ ու բարձրակարգ սպասարկում։Պահանջներ......
Կարդալ ավելին»Դուք նորածին եք ունեցել, վայելում եք մայրության երջանկությունը, բայց հանկարծ ձեզ անսպասելի վատ եք զգում։ Ցավոք, նման իրավիճակները հազվադեպ չեն։ Բացի այդ, կրծքով կերակրման շրջանում կանանց հակվածությունը շնչառական վարակներին բավականին բարձր է......
Կարդալ ավելին»Բուժառուն` 51 տ. , դիմել էր` գանգատվելով անոմալ արգանդային արյունահոսությունից, որովայնի ստորին հատվածում ցավերից, որովայնի մեծանալու զգացողությունից...
Կարդալ ավելին»