2023 Հուն 04, Չորեքշաբթի
Ալերգիկ և գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապող կերակրող մայրերի սննդակարգը
Ցանկալի է սահմանափակել մթերքները, որոնք պարունակում են մեծ քանակի.
Սննդային անընկալության զարգացման ռիսկի խմբում գտնվող երեխայի կերակրող մայրերի սննդակարգը.
Նախաճաշ - հնդկացորենի շիլա կարագով՝ 130/10 գր., կաթնաշոռ – 50 գր., ցորենի հաց կարագով և պանրով՝ 30/10-20 գր.
Երկրորդ նախաճաշ - եփած կանաչ խնձոր՝ 200 գր.
Ճաշ – եփած բազուկի աղցան բուսայուղով՝ 120/15 գր., ծաղկակաղամբի ապուր՝ 300 գր., դդմիկ մսով և բրնձով լցոնած՝ 325 գր, չրի կոմպոտ՝ 200 գր., տարեկանի հաց՝ 40 գր.
Հետճաշիկ –մածուն՝ 200 գր., պաստիլա՝ 30 գր
Ընթրիք – շոգեխաշած բանջարեղեն /կաղամբ, կանաչ լոբի, գազար/՝ 180 գր., երշիկ բժշկական՝ 50 գր., ցորենի հաց կաթով՝ 30/10 գր., թեյ՝ 10 գր.:
Գիշերը – մածուն՝ 200 գր.
Ինչպիսի՞ն պետք է լինի կերակրող մոր սննդակարգը, որպեսզի կոլիկա չառաջանա երեխայի մոտ
Կերակրող մոր սննդակարգում պետք է բացառվեն գազ առաջացնող և երեխայի մոտ կոլիկաների պատճառ հանդիսացող մթերքները.
Կոլիկայի առաջացմանը նպաստում են՝ ճարպոտ խոզի միսը, մայոնեզով աղցանները, տապակած կերակուրները, թթու դրած, մարինացված բանջարեղենը, արգանակները, համեմունքները:
Գազ առաջացնող մթերքներ են՝ վարունգը, կաղամբը, խաղողը, լոբազգիները, եգիպտացորենը, թարմ խմորիչով պատրաստված հացը, կվասը, թխվածքները:
Օֆելյայի մեծ պայքարի պատմությունը...
Կարդալ ավելին»Աշխարհում առաջին անգամ հաջողված ԱՄԲ-ն իրականացվել է ավելի քան 45 տարի առաջ Մեծ Բրիտանիայում: 1978 թվականի հունիսի 25-ին Անգլիայում լույս աշխարհ...
Կարդալ ավելին»Մարգարյան ծննդատան կանանց կոնսուլտացիա էր դիմել 5-րդ հղիությամբ, 15 շաբաթական ժամկետում բազմածին կին և վերցվել հաշվառման...
Կարդալ ավելին»