2019 Դեկ 03, Երեքշաբթի
Երբեմն հղիները խորհուրդներ են լսում` հրաժարվել աղից ընդհանրապես. նատրիում քլորին մեղադրում են այտուցների, բարձր ճնշման, տոքսիկոզի առաջացման գործընթացում: Իսկապես, աղի չափից դուրս օգտագործումը կարող է նպաստել այդ բարդություններին: Սակայն առանց աղի սնունդը ոչ պակաս վտանգավոր է: Աղն անհրաժեշտ է օրգանիզմի նորմալ կենսագործունեության համար:
Մեծահասակ կանանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 2000-4000 մգ աղ /ոչ ավելի 5 գրամից/, և առողջ հղիներին՝ ծննդաբերության նորմալ ընթացքի համար նույնպես անհրաժեշտ է այդ քանակը:
Պետք է հիշել, որ աղը միայն սննդին ավելացվող կերակրի աղը չէ, այն պարունակվում է նաև հացի#, պանրի, մսի մեջ:
Մեր օրերում դժվար չէ վերահսկել աղի քանակը մթերքում՝ արտադրողները պարտավոր են պիտակների վրա նշել դրա քանակը: Թվաբանական հաշվարկները կարող են հոգնեցուցիչ թվալ, սակայն դրանցով հարկ չէ միշտ զբաղվել:
Մի քանի օրից արդեն պարզ կդառնա, որ պահածոները, կիսաֆաբրիկատները, չիպսերը և պատրաստի նախաճաշերն անհրաժեշտ է բացառել սննդից, թեկուզ հենց նրանց մեջ աղի մեծ քանակի պատճառով, և գերադասությունը տալ առանց քիմիական հավելումների և կասկածելի պահպանման երկար ժամկետով բնական մթերքներին:
Երբեմն, հատկապես առաջին եռամսյակում, հղիի «սիրտը աղի է պահանջում»: Սովորաբար, նման նոպաներն ամբողջ հղիության ընթացքում 1-2 անգամ են արտահայտվում: Այդպիսի դեպքերում կարելի է ընդառաջ գնալ օրգանիզմի պահանջին և օգտագործել, օրինակ, թթու դրած վարունգ` այդ ընթացքում աղը քչացնելով մյուս կերակուրներից:
Օֆելյայի մեծ պայքարի պատմությունը...
Կարդալ ավելին»Աշխարհում առաջին անգամ հաջողված ԱՄԲ-ն իրականացվել է ավելի քան 45 տարի առաջ Մեծ Բրիտանիայում: 1978 թվականի հունիսի 25-ին Անգլիայում լույս աշխարհ...
Կարդալ ավելին»Մարգարյան ծննդատան կանանց կոնսուլտացիա էր դիմել 5-րդ հղիությամբ, 15 շաբաթական ժամկետում բազմածին կին և վերցվել հաշվառման...
Կարդալ ավելին»