2019 Դեկ 03, Երեքշաբթի
Երբեմն հղիները խորհուրդներ են լսում` հրաժարվել աղից ընդհանրապես. նատրիում քլորին մեղադրում են այտուցների, բարձր ճնշման, տոքսիկոզի առաջացման գործընթացում: Իսկապես, աղի չափից դուրս օգտագործումը կարող է նպաստել այդ բարդություններին: Սակայն առանց աղի սնունդը ոչ պակաս վտանգավոր է: Աղն անհրաժեշտ է օրգանիզմի նորմալ կենսագործունեության համար:
Մեծահասակ կանանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 2000-4000 մգ աղ /ոչ ավելի 5 գրամից/, և առողջ հղիներին՝ ծննդաբերության նորմալ ընթացքի համար նույնպես անհրաժեշտ է այդ քանակը:
Պետք է հիշել, որ աղը միայն սննդին ավելացվող կերակրի աղը չէ, այն պարունակվում է նաև հացի#, պանրի, մսի մեջ:
Մեր օրերում դժվար չէ վերահսկել աղի քանակը մթերքում՝ արտադրողները պարտավոր են պիտակների վրա նշել դրա քանակը: Թվաբանական հաշվարկները կարող են հոգնեցուցիչ թվալ, սակայն դրանցով հարկ չէ միշտ զբաղվել:
Մի քանի օրից արդեն պարզ կդառնա, որ պահածոները, կիսաֆաբրիկատները, չիպսերը և պատրաստի նախաճաշերն անհրաժեշտ է բացառել սննդից, թեկուզ հենց նրանց մեջ աղի մեծ քանակի պատճառով, և գերադասությունը տալ առանց քիմիական հավելումների և կասկածելի պահպանման երկար ժամկետով բնական մթերքներին:
Երբեմն, հատկապես առաջին եռամսյակում, հղիի «սիրտը աղի է պահանջում»: Սովորաբար, նման նոպաներն ամբողջ հղիության ընթացքում 1-2 անգամ են արտահայտվում: Այդպիսի դեպքերում կարելի է ընդառաջ գնալ օրգանիզմի պահանջին և օգտագործել, օրինակ, թթու դրած վարունգ` այդ ընթացքում աղը քչացնելով մյուս կերակուրներից:
Մարգարյան ծննդատունը փնտրում է փորձառու բժիշկ սոնոգրաֆիստի (ճառագայթային ախտորոշման մասնագետ)......
Կարդալ ավելին»Հղիության ընթացքում կնոջ օրգանիզմում տեղի ունեցող փոփոխությունները կարող են ազդել ինչպես ատամների, այնպես էլ լնդերի առողջության վրա......
Կարդալ ավելին»Կնոջ արգանդից հեռացվել են թվով 13 տարբեր չափերի միոմաներ......
Կարդալ ավելին»